BeanBar Café by LATITUDE Studio

By  |  Comments

LATITUDE-Studio-(1)
LATITUDE Studio
beautifully designs the interior space of the newly opened BeanBar Café located on the seaside of Qingdao, Shandong province in China. This 200 square meter café aims to be open and accessible to both the one-day-tourist and the Qingdao resident.

Discover more of the project as well as architect’s description below:


LATITUDE-Studio-(2) LATITUDE-Studio-(3) LATITUDE-Studio-(4) LATITUDE-Studio-(5) LATITUDE-Studio-(6) LATITUDE-Studio-(7)

Cafés, tearooms, dry cleaners, fast food restaurants and other urban spaces are taking on roles that historically belonged to our homes, from our living and dining rooms to our kitchens, bathrooms, and storage spaces. Nowadays, a café is a cozy place for friendship in the big city. It provides a space to share, and sell, a moment to complete our day. In this way, cafés are part of the modern city but also represent what they are replacing: our own home.
BeanBar Café is located on the seaside of Qingdao, Shandong province. This 200-square-meter café aims to be open and accessible to both the one-day-tourist and the Qingdao resident. The space is organized into two levels. The first floor works as an extension of the outside terrace with a large common area, a hefty wooden table besides the service area, and a cashier. A second seating area in the first floor is under the mezzanine, with tables and chairs for two, ideal for dates. A black steel staircase leads up to the mezzanine, which looks out onto the street and the extra-large café entrance.

LATITUDE-Studio-(8) LATITUDE-Studio-(9) LATITUDE-Studio-(10) LATITUDE-Studio-(11) LATITUDE-Studio-(12)

The design language is based on a limited range of materials: black steel forms the handrail of the second floor mezzanine as well as the staircase, and creates a shelf behind the cashier. Concrete walls and flooring provide the main elements in the first floor, while the mezzanine enjoys wooden floors. The furniture is selected to contrast with the steel and concrete, with comfortable fabric chairs and sofas along with warm lighting.
The café is designed to hold tables for one to groups of eight, from business meetings to parties, giving a versatile feeling and a sense of place.

Chief Designer: Manuel N. Zornoza
Project Manager: Lihui Sim
Team: Bo Liu, Lisa Bai
Official Website: www.latitudestudio.eu

Related Post