Shopping Pillow Terraces by OFIS Arhitekti

By  |  Comments

Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti

Project: Shopping Pillow Terraces
Location: Ljubljana, Slovenia
Designed by OFIS Arhitekti
Website: www.ofis-a.si
The complex is located in the heart of Ljubljana, between the park and main Ljubljana pedestrian commercial street. The program is a mixture of boutique shops, caffe and residences. The street and the park will be connected with a public passage that perforates the building.

Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti Shopping Pillow Terraces OFIS Arhitekti

Like the fashion also the building is changing through the season: fall winter appearance is covered in silver and sometimes covered in snow. On the other hand spring summer appearance is green and sometimes in flowers. Project will go on site in 2011. Since the street and the park are in different levels the buidling has two ground floors connected with a passage. Lower 4 floors are shops connected with a mall. Top three floors are reserve for apartments and partly also inside existing historical atrium.

The building is formed in terraces between low rise historical line in the park towards recent extension of the Post office on the border of the plot. Teraces offer beautiful views towards the old city and the castle. Lower large terrace plateau is formed as open air caffee, higher terraces are designed as apartments. Teraces are layered with green fence pillow; organic layered metal mesh with implanted greenery inside.

Main data:

Location: Ljubljana
Type: commecial and residences
Client: LE nepremicnine
Areas:
5.474 m2 commercial program
3.222 m2 apartments
Structure: metal, reinforced concrete
Max. Height: 7 floors (1 underground), 24.0 m above ground

Budget: 20 mio EUR
Exterior Finish: metal, stone, glass, green

project team:
Rok Oman,
Spela Videcnik,
Janja del Linz,
Janez Martinčič,
Katja Aljaz,
Andrej Gregorič
Verena Smahel