The Trojan House

Architects: Jackson Clements Burrows Pty. Ltd.
Location: Howthorn, Melbourne, Australia
Project Year: 2009
Website: www.jcba.com.au
The initial idea was to challenge the conventional ‘box on the back’ type addition with a sculptural form born of site restraints; such as the ResCode setbacks along the south boundary; the ideal internal programmatic arrangement, the desire to maintain as much back yard as possible and inspired by the rooftop topography of hips and valleys of the existing Edwardian house. Three kids bedrooms and a bathroom were placed cantilevering above the garden, above a large living space below. This programme was then wrapped in a seamless timber skin, covering roof, windows and walls. Continue for more after the jump:

 

For more images and details visit ArchDaily
*Source | ArchDaily
Photo: Emma Cross

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Australia, Housing, Interior Design