P29 House by VGZ Arquitectura

By  |  Comments

VGZ Arquitectura designed this stunning contemporary residence located in Mexico City, Mexico, in 2017. Take a look at the complete story after the jump.

From the architects: The project composition was achieved through a modulation that links interior and exterior spaces through different entrances, surrounding every façade with garden or terrace.

The concrete has both structural and finishing functions, adding it to a diverse palette of materials such as glass, wood and stone. This palette is complemented with specially selected furniture to emphasize different elements of every space.

The public areas where designed at the back to seize the views and the private areas at the front to exploit and enjoy sunlight.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM MEXICO

The connection between the spaces is generated through a hallway, flanked by the terrace and a reflecting pond and by an adaptable double-sided bookshelf, that connects the study and the garden. The visual axis is a sliding lattice that allows the space to transform, playing with the privacy of each space.

The landscaping was used as a linking strategy to the site and as a compositional and ornamental element.

The lag between upstairs and downstairs generates a continuous terrace with floor-to-ceiling windows, achieving excellent natural ventilation.

Photography by Rafael Gamo

Find more projects by VGZ Arquitectura: www.vgzarquitectura.com