Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

By  |  Comments

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Shanhejinyuan Art Design recently completed the in Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center in Fuzhou, China. Take a look at the complete story after the jump.

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design

Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center by Shanhejinyuan Art Design
From the architects:

QingyunCommunity — A return to natural living space

A longtimeliving a caged life,
To nature now free to retire.
—Back to Pastoral Life, Yuan Ming Tao

Since the period of Wei and Jin dynasties in China, literati who has been in officialdom for a long time always has the fantasy of retirement and life in nature. Today, even though the hustle and bustle of the city blurs out the true meaning of life, the eagerness of Chinese literati to break away from the world has not diminished.

Ge ling which is located in Fuzhou has a beautiful scenery. And Confucian culture here also flourished in the Song dynasty. It was then that the forms of cultivation, meditation and travel began to take shape.

Therefore, the design team cleverly integrate the local natural scenery and Confucian culture and create a world-class cultural tourism background sales center through the extraction of Chinese landscape courtyard spirit. Guests can enjoy a leisurely vacation while meditating and touring.

The design team extend the design concept of Chinese classical garden into the interior and introduce the most instinctive feeling of nature into the space as a symbol. The essence of this case lies in the subtle impact on the inner emotions brought by the space for the guests.

The overall space of sand table area is grand and open. A vaulted ceiling covering the entire space and the champignon flower droplight that hangs down let whole space have luxuriant and composed temperament.
Wooden bookshelves as a background wall throughout the space build a kind of abstract and refined space artistic conception and give the project a concrete cultural symbol.

Only when the form of the project is rooted in the cultural background of its environment can the emotion conveyed by the work and its own artistic quality be presented at the same time.

The design team integrates the bones and colors of the traditional Chinese space with the modern life aesthetics and takes dark wood color, mica color as the space color advocate fundamental key.
The red, blue soft cloth art and neutral colors that adorn the local space make the whole space full of vitality and dignified and elegant.

Chinese poet Juyi Bai compares peony to Xi Shi who is one of the most beautiful women in China, which shows that peony is the first flower in Chinese classical culture.

The design team chooses the local handicraft peony embroidery as the screen decoration. Therefore, space is endowed with strong humanistic feelings.

Guests stroll through the circular walkways while appreciating the different spatial shapes of the building as the perspective changes. During the stroll, guests can feel the quiet and reserved cultural temperament of Confucianism.

Lacquerwares in the space are the works of lacquerware artist Yang Guo. They delicately explain the spirit of craftsman and Fuzhou lacquerware culture.

“We respect the craftsman’s deep thinking and persistent attitude towards his works.” In the meanwhile, the design team believes in the value of traditional culture and wants them to be inherited. Everyone who is deeply influenced by the profound connotation of Oriental artistic conception will have a pure land in his heart. They are eager to find the real habitat of body and mind after the prosperity.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM CHINA

The guests are in the space with Chinese artistic conception, drinking tea and burning incense to meditate. In this place they abandon impetuosity and weariness and begin a self-examination.

The historical deposits of Chinese culture and modern people’s demands for life jointly shape this space with no restlessness of worldly life.

Exploring the essential relationship between human and space design, leading a more valuable lifestyle and introducing the concept of ” returning to the essence of life ” into the domestic real estate industry are the beliefs that Shan He JinYuan will adhere to forever.

Name of the project: Fuzhou Taihe Qingyun Sales Center
Location of the project (city/country at places): Fuzhou, China
Category: INTERIORS
Name of designer or designer office: Shanhejinyuan Art Design
Designer or designer office based in (country): China
Photo credits: Shi Yunfeng