Christopher Daniel

Roll House by Christopher Daniel

By  | 

Roll House Christopher Daniel

Project: Roll House
Designed by Christopher Daniel
Location: California, LA, USA
For his Roll House project Christopher Daniel explores both new forms and new materials creating a modern day energy efficient household. Christopher uses easy to assemble prefabricated elements, energy saving materials such as panels reflecting heat from the sun while depending on the amount of sunlight glass openings automatically adjust the level of transparency.
 
For more images continue after the jump:
 

Roll House Christopher DanielRoll House Christopher DanielRoll House Christopher DanielRoll House Christopher DanielRoll House Christopher DanielRoll House Christopher DanielRoll House Christopher DanielRoll House Christopher Daniel

About Project:

Underneath the entire structure is a carbon fiber truss frame, elevating it above the ground plane.  Adopting ideas from automotive design industry, hydraulic powered automatic door controlled by number lock panel is installed on the sloped wall as main entrance to minimize the space required for operation and avoid contact with user while in operation. When the door is fully open, the clearance height is up to 2 meters. The door opens into two pieces, the upper piece lifts up over head, and the lower piece unfolds onto the floor for visitors to step on. When the door is completely closed, the material on the outside of door continues with the material of the exterior surface to achieve conformity and hide the entrance.

The modularity of the house offers a customized positioning of openings. The residents can choose the placement of their windows. The bedroom area is completed with curtain divider and bookshelf with translucent middle part to provide privacy. In this way, the residents can have sense of privacy by delicate visual hints over as well as providing lights through.

Source Evolo. *

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply