China

The Chongming Bicycle Park by JDS

By  | 

Chongming Bicycle Park

Project: The Chongming Bicycle Park
Designed by JDS Architects, Tongi University, MUDI
Partner in Charge: Julien De Smedt 
Project Leader: Francisco Villeda 
Project Team: Cristina Marigo, David Dominguez 
Location: Chongming, China 
Size: 40 000 sqm
Website: jdsa.eu
Renowned practice JDS Architects teams up with Tongi University and Mudi to design The Chongming Bicycle Park consisted of a Bike Museum, Visitors center and a multi-purpose hall.

Chongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle ParkChongming Bicycle Park

From the Architects:

The Chongming Bicycle Park consists of a Bike Museum, a Visitor Center, and a Multi-purpose hall, creating an urban oasis in the vicinity of Shanghai.
In accordance with its position on the site and the program it accommodates, the Visitor Center must be seen as an entry landmark, acting not only as a symbol for the Bicycle Park, but in line with its function as main access and information point. The Visitor Center represents and at the same time characterizes the relationship between sport, technology, social awareness, recreation and the evolution of biking in a strong gesture.
The Bike museum will be the flagship of the park. It will function as a double helix. Bikes can be used for the ride downwards, on the exterior part of the helix. The Multi-purpose hall is seen as a hilly island.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply