in , , ,

Eco-Økern center by A-lab

Eco-Cube A-lab

Project: Eco-Cube
Designed by A-lab
Location: Oslo, Norway
Website: www.a-lab.no
Greenery becomes an integral part of A-Lab's Eco-Cube project for a bulding in Oslo, green zones are allowing the building to bring and create a special oasis within. For more continue after the jump:

Eco-Cube A-labEco-Cube A-labEco-Cube A-labEco-Cube A-labEco-Cube A-labEco-Cube A-lab

From the Architects:

The different height levels of the site are used to generate a tilted surface. The Cube is set into this surface, and the volume under it is used for parking and technical functions. Therefore, the surface is distorted by different entrances and skylights.

The office volume is responsive to the varying character of the surroundings, creating social zones where there are good sunlight conditions or spectacular views over the city center. The social zones are programmed with a meeting center, cafeteria, terrace for relaxation, recreation, and sports. The social zones punctuate an atrium that penetrates the entire office building. Here arises a social venue for employees.

The building “breathes” through the green buffer zones located between the façade and atrium. These green zones unite the building’s social zones with the building’s environmental principles – compact building, natural ventilation, double facade and thermal mass.

Source ArchDaily. *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adidas Laces by KadaWittfeldArchitektur

Lexington Avenue Agency by Masquespacio