Showroom – Community Art Gallery Shanghai Fish by UA Studio 7

By  |  Comments

Showroom UA Studio 7

Design for the Showroom – Community Art Gallery Shanghai Fish has been shaped by UA Studio 7. View more of the design after the jump.

Showroom UA Studio 7Showroom UA Studio 7 Showroom UA Studio 7 Showroom UA Studio 7Showroom UA Studio 7Showroom UA Studio 7Showroom UA Studio 7Showroom UA Studio 7Showroom UA Studio 7

About the Project:

The site is situated in the middle of an artificial lake in south-east Shanghai, China. Being the first to be completed and the focal point of the 5 commercial buildings planned, the showroom is intended to become a remarkable landmark for the new development. The circular shape of the floor plans was determined by the dialogue with the waterfront, giving it a 270° lake view that is reminiscent of a lighthouse at the tip of the peninsula. A wooden podium rises from the ground and becomes a 5 meter-high viewing point. This way, the promenade and the landscape are combined integrating nature and architecture. Also, the buildings unique façade treatment creates a cloud like texture. The vertical fins have variations in orientation, responding to interior space functions requiring various natural light solutions. At night, LED lights integrated in the vertical fins create a surreal reflection of a "colorful cloud" on the lake`s surface. The building will function as a showroom while the area develops and will later become an community based art gallery.

Project: Showroom – Community Art Gallery Shanghai Fish
Designed by UA Studio 7
Director: Yu Zhifeng
Project Manager: Zhou Jungang
Project Team: Yin Shun ,Li Yaojing ,Yin Shanhong ,Ye Yulin
Client: GreenLand Group
Number of Stories: 5
Site Size: 4248 m2
Building Area: 1874 m2
Location: Shanghai, China
Website:  www.uachina.com.cn