in ,

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture

Behavior ContainerHow space can activate behaviors and become a social generator is the main focus of this space experiment

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture
Photography by © Sunkai LIU

LIN architecture designed this stunning pavilion on Chongming Island, Shanghai, China. The main focus of the intervention was to explore how space can activate behaviors and become a social generator. Take a look at the complete story after the jump.

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture
Photography by © Sunkai LIU

From the architects: The activation of rural field public space has always been an important part of rural construction projects. The participation of the designers and students in the rural space experimental project provides another possibility for the issue of rural construction space, focusing on joint participation, ecological construction, sustainable operation, teaching within research, etc.

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture
Photography by © Sunkai LIU

Chongming, a beautiful island with excellent natural environmental and ecological resources, has unique advantages providing conditions for the development of local tourism and agriculture. Each weekend, tourists from Shanghai and its surrounding cities drive to Chongming, with special holidays making the trips more popular and abundant. In rural field, in addition to the beautiful farmland, people’s activities have become a different kind of rural landscape. How space can activate behaviors and become a social generator is the main focus of this space experiment.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM CHINA

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture
Photography by © Sunkai LIU

In general, there are two characteristics of people’s behaviors in rural field: one is the extensibility of horizontal plane, and the other is no obvious aggregation in space. This design makes a breakthrough among the two points, with the program transitioning from horizontal to be vertically organized, with a highlighted spatial enclosure.

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture
Photography by © Sunkai LIU

Furthermore, the designers introduced the field theory. Interactions between family members or strangers are realized by the space enticing people to break boundaries. People spend their time resting, talking, and transiting around this installation. They finally build up a sense of intimacy and connection by traveling from one field to another, experiencing it from a comfortable social distance to a tense social distance.

Discover the Bamboo Pavilion designed by LIN architecture
Photography by © Sunkai LIU

During the process of more than two weeks, the whole construction combines research and participation. With the help and guidance of professional workers, students were able to experience the project from the start to its completion.

Type: Installation, Exterior
Status: Commission, Built
Location: Shanghai, China
Year: 2020
Client: RAC studio

Design team: Lifeng Lin(Finn Lam), Jiawei Lyu
Collaborators: Racstudio team
Photo credit: Songkai LIU, Jiawei Lyu,Lifeng Lin(Finn Lam)

Find more projects by LIN Architecture: lin.archi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover Wine Bar Reisten designed by ORA

Discover Wine Bar Reisten designed by ORA

Take a Tour of the House on a Cliff designed by Kerimov Architects

Take a Tour of the House on a Cliff designed by Kerimov Architects