apartments

LOFT by Studio Paul Kaloustian

By  | 
LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Laurian Ghinitoiu

Studio Paul Kaloustian designed this inspiring lof like space as an additon to a music venue dedicated to after parties. Take a look at the complete story after the jump.

From the architects: LOFT is an addition to the music venue: Ballroom Blitz (built in 2018).

The space is dedicated to after parties and designed as an open space furnished as a loft. It is designed as an abstract space back up by a suspended form creating the identity of the space.

The mesh metal grating shaped as a gable roof creates an atmosphere of lightness and an ambiguous reading of domestic space.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM THE LEBANON

Two geometric forms touching at one point form the metal false ceiling reminiscent of the fabric of a tent.

The ceiling feels sometimes heavy and sometimes light depending on the perception of the visitor based on his perspective view.

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Joe Kesrouani

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Joe Kesrouani

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Laurian Ghinitoiu

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Laurian Ghinitoiu

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Studio Paul Kaloustian

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Studio Paul Kaloustian

Studio Paul Kaloustian designed this inspiring lof like space as an additon to a music venue dedicated to after parties. Take a look at the complete story after the jump.

© Joe Kesrouani

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Studio Paul Kaloustian

Studio Paul Kaloustian designed this inspiring lof like space as an additon to a music venue dedicated to after parties. Take a look at the complete story after the jump.

© Studio Paul Kaloustian

LOFT by Studio Paul Kaloustian

© Studio Paul Kaloustian

Studio Paul Kaloustian designed this inspiring lof like space as an additon to a music venue dedicated to after parties. Take a look at the complete story after the jump.

Project: LOFT (ballroom blitz)
Architect: STUDIO PAUL KALOUSTIAN – www.paulkaloustian.com
Client: SOFRA
Location: Seaside, Beirut – Lebanon
Built-up Area: 220 m2
Date of completion: 2019
Team Leader: Giulia Brembilla
Team: Nathalie Fatte – Shoghag Ohannessian.

You must be logged in to post a comment Login