MVRDV

MVRDV Apologizes for The Cloud Project

By  | 

Apologize The Cloud Project

Project: The Cloud
Designed by MVRDV
Location: Soul, Korea
Website: www.mvrdv.nl
The Cloud project by MVRDV is certainly an astonishing showcase of what today's architecture is capable of, unfortunately for some it has evoked unpleasant memories. Therefor the architects found it appropriate to issue an official statement:

MVRDV regrets deeply any connotations The Cloud projects evokes regarding 9/11. 

The Cloud was designed based on parameters such as sunlight, outside spaces, living quality for inhabitants and the city.  It is one of many projects in which MVRDV experiments with a raised city level to reinvent the often solitary typology of the skyscraper. It was not our intention to create an image resembling the attacks nor did we see the resemblance during the design process. We sincerely apologize to anyone whose feelings we have hurt, it was not our intention.

The design inspiration of The Cloud is visualised in the first image on our website, a cloud covering the centre of the Sky scraper.

Click here to see the project and judge for yourself.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply