in , ,

Ting Feng Xie Restaurant by SALONE DEL SALON

Discover Ting Feng Xie Restaurant were you can temporarily escape from the hustle and bustle of the city while enjoying delicious crab cuisine

Photography by ©Sean

Design firm SALONE DEL SALON finished their project Ting Feng Xie Restaurant. Because of the bustling city nowadays it’s hard for people to find a quiet retreat so SALONE DEL SALON conceived a poetic and elegant dining environment for restaurant brand Ting Feng Xie. Here people can temporarily escape away from the hustle and bustle of the city while enjoying delicious crab cuisine. Design firm responded to the brand’s culture and incorporated fashionable, architectural and artistic elements into the restaurant.

Photography by ©Sean

Wabi-sabi tranquility

Wabi-sabi aesthetics, depicted by Japanese aesthetics theorist Onishi Yoshinori, is far beyond the beauty of languages. More importantly, it conveys Zen thinking and underlying philosophy, which give birth to aesthetic expressions featuring quiet hues and atmosphere. The design team brought wabi-sabi aesthetics into the restaurant space, which reveals the charm of time and elegant tranquility, while also interpreting the Zen atmosphere of “emptiness with everything”.
Through minimalist design languages, the space produces a sense of emptiness and a serene vibe. Isolated from the noise outside, diners can gain inner peace here and immerse in the serene space.
The hollowed-out squares on both sides of the passageway generate a refreshing visual effect, hence giving the walls a unique image. Concealed lighting produces a delicate atmosphere and meanwhile adds quietness to the dark-toned space.
The symbolic art installation further interprets and extends the design concept, enriching and enlivening the space.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM CHINA

Photography by ©Sean

Fascinating colors & crab elements

Throughout there are true red and orangish red tone that dominant the space. Idea is that red tone remind people of cooked crab shells, which is applied to a large area of the space, filling it with a Japanese style and a sense of tension. Because of the strong red hues it results in a fascinating and pleasant spatial atmosphere, inviting diners to get away from the hustle and bustle of the outside world and immerse themselves into the spatial aesthetics.

Photography by ©Sean

The arched dome-like wooden lampshade is like fisherman’s conical hat, full of poetry. Crab’s hairs are translated into various linear expressions on walls and cabinets, telling the brand’s story metaphorically. Black and gold elements improve the spatial texture, making the dining environment deluxe yet not exaggerated, calm yet not dull. The boxes with exquisite patterns and the paintings of Kayama Matazo embellish the space and generate an artistic atmosphere as well. It was an aesthetic challenge for the designers to strike a balance between different colors. The subtle application of hues adds a sense of tension to the space, in which structural blocks and abstract narratives evoke sensory feelings as well as emotional resonance.

Photography by ©Sean

Elegance & enjoyable experience

The restaurant also bring guests to an art journey besides the delightful taste experience. While entering the restaurant guests will be enchanted by poetic maple shadows as well as crab dishes and delicious smell permeating the unique elegant space. The style of the overall space is in warm-toned finishes which bring feeling of calmness.

Smooth circulation organization helps enhance service efficiency. Through design details, crab’s multiple characteristics are fully reflected in the space at both macro and micro levels, thereby strengthening the brand’s identity. Gorgeous colors and wabi-sabi minimalism are contrasting yet interrelated, together permeating the overall space and producing Japanese-style poetry. Incorporating the brand’s personalized genes, the space features new elements and cultural charm. The subtle design languages outline the spatial pattern and ambience, and create a secluded, comfortable, quiet and elegant dining environment that stimulates emotional resonance and offers poetic and pleasant experiences.

Photography by ©Sean
Photography by ©Sean

Project information
Project name: Ting Feng Xie Restaurant
Client: Liu Pengge
Location: Longhuli Commercial Experience Center, Zhengzhou
Area: 240 square meters
Completion time: December 2021
Design firm: SALONE DEL SALON 
Chief designer: Salone
Design team: Xu Yawen, Zheng Weibang, Li Lingfeng
Photographer: Sean

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why do we use Blue light glasses?

Why do we use Blue light glasses?

Sanyea Sjór Seaside Resort by Fusion Design