in ,

Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO

Discover this stunning residence located in the northern area of the City of Córdoba in Valle Escondido

Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO
Photography by © Andrés Domínguez

Arq. Victoria del Rio / E+CO designed this stunning single family house located in the northern area of the City of Córdoba in Valle Escondido. The house’s program is separated into two storeys. The social section on the ground level has an integrated dining room and kitchen, a study, and a toilet, as well as a service area that includes a garage, laundry room, pantry, engine room, and bathroom. On the second story, there are three bedrooms, each with its own bathroom. Discover more after the jump.

Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO
Photography by © Andrés Domínguez

From the architects: It is a Single Family House located in the northern area of the City of Córdoba in Valle Escondido.

The main attributes of the terrain are; its North orientation and its panoramic view of the area detected from the town of La Calera to the neighborhood of Villa Belgrano, overlooking the San Martin Nature Reserve.

Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO
Photography by © Andrés Domínguez

The decision is made to deny to the South for a matter of thermal comfort and privacy to the street and open to the North where the main rooms are integrated into the landscape through high ceilings and full-height openings to enjoy the views and light. soft and constant characteristic of this orientation.

Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO
Photography by © Andrés Domínguez

The program of the house is divided into two floors. On the ground floor the social part with an integrated dining room and kitchen, study and toilet plus service area with garage, laundry room, pantry, engine room and bathroom. As it is a land fill, the existing unevenness is used to accommodate the pool and continue it with a Deck suspended on a metal structure to add meters of outdoor space. On the upper floor we find 3 bedrooms with bathroom en suite. The bedrooms are connected on the inside by a corridor with a skylight to ensure natural light and culminate in a wooden niche for reading and contemplating the landscape, especially at sunset. On the exterior side of the bedrooms are connected by a balcony.

Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO
Photography by © Andrés Domínguez

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM ARGENTINA

The program is resolved in a compact way because it does not have much depth of land, unlike its width.

Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Photography by © Andrés Domínguez
Take a Tour of Casa LV designed by Arq. Victoria del Rio / E+CO
Photography by © Andrés Domínguez

For the materiality of the house, white painted brick, exposed concrete structural beams, metal parts such as columns, railings and black carpentry, natural stone floors such as Travertine and Tundra gray and American Oak wood on the upper floor are chosen. White countertops, details in Carrara marble, light woods and a great predominance of white and empty walls are chosen that give greater prominence to the environment where it is implanted.

Project Name: CASA LV
Architecture office : Arq. Victoria del Rio / E+CO @vdr.arquitectura
Office location: Córdoba, Argentina

Completion year: 2020
Surface:290 m2 covered space + 80 m2 semicovered
Location: Jardin Ingles, Valle Escondido, Córdoba
Programme: Single Family Residence. Living room with integrated kitchen, gallery, 3 bedrooms en suite + service area
Architect (s) in charge: Proyecto Arquitectura Victoria del Rio, Conduccion E+ Co

Photography by Andres Dominguez @dominguezfotoarq

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Art School in Blue & White by Various Associates

Art School in Blue & White by Various Associates

Harbourfront High-rise Design Submission in South China by 10 Design

Harbourfront High-rise Design Submission in South China by 10 Design