in ,

Yokouchi Residence by Kidosaki Architects Studio

Kidosaki Architects Studio shares their project for a home located in a beautifully green great outdoors. Discover how did the architects entirely blurred the lines between interior and exterior of this contemporary house:

Modern House in The Woods
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio

Kidosaki Architects Studio designed this stunning private residence located in Nagano, Japan. The project was completed in 2016.

This contemporary designed home makes the best of it’s great outdoor surrounding, the architects have integrated it within the design. The facade walls are almost entirely replaced with large glass windows, masterfully blurring the boundary between interior and exterior of the house. 

Take a look at the complete story after the jump.

House in the woods
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Green house
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio
Photography by ©Junji Kojima courtesy of Kidosaki Architects Studio

From the architects: The site surrounded by the leafy woods close to the golf course in Minamigaoka Karuizawa, was planned to have its building lower than treetops of the woods to coexist with neighboring buildings.

The owner lives a busy life as a doctor, and he requested for a quiet environment where he could get away from daily life for a moment and feel refreshed in nature. His wife also wanted a relaxing house from a visual point of view as well, where a large living space is unified with green of the woods.

A deep eaves with 1.700mm depth was adopted to realize construction of this living space. A comfortable middle area created with deep eaves is also a device to very naturally bring the surrounding greens to indoor. The details on the edge of eaves create a light floating feel to the entire roof.

You can walk around the barrier-free rooms and enjoy a view from each room like a picture window that is framed with deep eaves and the deck.

The delicate details we continuously pursue provide dignity to buildings.

This is a building where harmony with the woods green was realized without the feeling of incongruity.

Photography by Junji Kojima

Find more projects by Kidosaki Architects Studio: www.kidosaki.com

5 Ways to Turn Your Bathroom Into a Luxurious Spa Escape

Toprojekt Architects Explore The Contemporary For A Family Home In Poland