in , ,

35_ust Apartment by Replus Design Bureau

Replus Design Bureau recently completed the redesign of an apartment situated in the centre of Lviv

35_ust Apartment by Replus Design Bureau
Image courtesy of © Replus Design Bureau

Replus Design Bureau recently completed the redesign of an apartment situated in the centre of Lviv in an old Austrian secession building constructed in 1906 on the site of a small palace built in the early 1800s. The project by was realized for a couple with 3 children in a vast space of 234 square meters comprising four bedrooms, a living room, a dining room, a kitchen and four bathrooms. The main goal for the architects was to combine technological components with classical forms. Take a look at the complete story after the jump.

35_ust Apartment by Replus Design Bureau
Image courtesy of © Replus Design Bureau

From the architects: The apartment is situated in the centre of Lviv in an old Austrian secession building constructed in 1906 on the site of a small palace built in the early 1800s. Many members of the city’s intelligentsia lived there throughout the twentieth century: city council members, professors of the university etc. Until 1939, this high-quality modern building was used by a Czechoslovak consulate. Today, it is home to a municipal library and a few apartments. The building itself aged pretty well.

Image courtesy of © Replus Design Bureau

The project by the Replus bureau was realised for a couple with 3 children in a vast space of 234 square meters comprising four bedrooms, a living room, a dining room, a kitchen and four bathrooms.

35_ust Apartment by Replus Design Bureau
Image courtesy of © Replus Design Bureau

The main goal for the architects was to combine technological components with classical forms. For instance, a supply and exhaust air conditioning and ventilation systems were hidden above the ceiling without any visible supply grilles. Thus, the air comes in through specially designed channels inside of a drywall construction.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM THE UKRAINE

There were already two big skylights with natural light inside of the building: one in the hallway and another in the main bathroom of the apartment, which creates a unique ambience and was a significant factor in designing the space. A size contrast appears in the bathrooms by means of mosaics, solid glass surfaces and large format tiles.

35_ust Apartment by Replus Design Bureau
Image courtesy of © Replus Design Bureau

A gas fireplace was installed in the living room to underline elegance and coziness of the space. So was the spruce flooring, adding a warm and charming character to the apartment. Thin lines all over the place and rounded corners in the doorways were employed to highlight the signature Replus bureau design.

Project: Interior re+design
Architect’s Firm: replus design bureau – www.replusbureau.com

Project location: Lviv Ukraine
Scale: 200 SQ.M
Completion Year: 2020
Lead Architects: Khrystyna Badzyan, Chyzhovskyy Mychaylo, Skop Xenia

Daily by Wei Yi International Design Associates

SL Apartment by P|S Arquitetos

SL Apartment by P|S Arquitetos