HOUSE LLV by FLV Arquitectura

By  |  Comments

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

FLV Arquitectura designed this stunning brick residence located in the southern area of Córdoba, Argentina. Take a look at the complete story after the jump.

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

HOUSE LLV by FLV Arquitectura

From the architects: The site, located in a closed neighborhood in the southern area of Córdoba, borders the background with a green landscape of great landscape granted by a channel that crosses the neighborhood from axis to axis. It also has the peculiarity of presenting an unevenness, which was taken as a starting point to project the layout of the house. In this way the garage was arranged at medium level under the street and the house was arranged according to the level of the ground floor, giving priority to a level garden with the general floor.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM ARGENTINA

The connection between these levels and the street is made by ramps, one of pedestrian access ascending towards the entrance door; and the other one of descending vehicular access towards the garage. As a general aesthetic of the house, a rectangular plant wrapped in a brick skin was projected, which becomes permeable according to the visual or sunny needs. It is generated towards the street, behind this brick shell, a longitudinal patio that not only protects the privacy of the bedrooms but also generates a protection from the sun given by its orientation. The plant is distributed in 3 sectors, where the private sector is oriented towards the facade, the semi-private one in the center, and the public sector towards the bottom with general views towards the garden. This distribution led to the generation of a large ramp that accompanies the extension of the house, to generate a leading income towards the main environment. It was decided to locate the large social space by taking the entire buildable width of the land, and in clear relation to the bback of the site. For this environment, a living room was designed with a semi-integrated kitchen that allows sectorization to be made possible by means of aluminum folding doors.

Project Name: CASA LLV
Architecture Firm: FLV Arquitectura – website
Authors: María Cecilia Franco – Delfina López Villagra
Addres:Manantiales Country – Córdoba – Argentina
Year of Constructin: 2019
Surface: 365 m2
Photographer: Gonzalo Viramonte