Wine Trade Center by Latitude Studio

By  |  Comments

Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-01

International Wine Trade Center listing proposal designed by the talented creatives at Latitude Studio, is shaped for a location in the ZhengZhou East New District, Henan Province, China. The wine culture on the grow in China has become a powerful market, the client itself works in the industry and is set to bring a representation of wines from around the globe.

FIND MORE MUSEUMS ON ARCHISCENE.

 The building itself is required to house a wine museum, an office complex as well as a total of 100 pavilions representing different countries.

Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-02 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-03 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-04 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-05 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-06 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-07 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-08 Wine-Trade-Center-by-Latitude-Studio-09

ZhengZhou International Wine Trade Centre will be located in ZhengZhou East New District, Henan Province, China. This enterprise has the main purpose of promoting wine culture in China by bringing a representation of wines from all over the world. It will involve the construction of a complex of a Wine Museum; Wine Trade Centre Office Complex and 100 Pavilions representing a whole range of different countries.

The wine complex configuration presented here has been designed having as reference the structure of vineyards: in this case, both, landscape and architecture grows from a grid that configures, organizes and relates the different functions.

This “grid” can be considered a carpet that covers all the plot; giving a certain order to what it will be built above. This grid is at the same time transformed by site conditions that area considered crucial on the design process, such as: the flow of visitors; vehicles that cross in East – West and North-South direction; and the express way that cross South-North direction producing a commercial “sunken plaza” behind it.

The buildings facades highlight the use of natural materials as wood. In that case, the experience of visiting the place is extended to all dimensions. It is remarkable the existence of big balconies inserted into the towers which have been called “View Decks”: a physical connection between the working area and the natural landscape; a double-story balcony where the enclosed space of the towers finds a place where to have diverse activities having the view of the whole Center.

– from LATITUDE Studio

 

Images courtesy of Latitude, for more log on to www.latitudestudio.eu.