in , ,

Take a Tour of This Minimalist Office designed by éOp – architecture and design

The architects opted for polycarbonate as the key material to create a translucent environment

Take a Tour of This Minimalist Office designed by éOp – architecture and design
Photography by © Ivo Tavares

éOp – architecture and design recently completed works on this stunning minimalist office space in Porto, Portugal. The project includes six offices, two collective work areas, two meeting rooms, a social area for employees, a seating area, male wc, female wc and storages. To obtain the maximum amount of light under rather different circumstances, the architects opted for polycarbonate as the key material to create a translucent environment. Discover more after the jump.

Take a Tour of This Minimalist Office designed by éOp – architecture and design
Photography by © Ivo Tavares

From the architects: Clients wanted to increase the capacity of their current offices in order to develop new projects.

For this, they acquired a warehouse measuring around 279.00 m2 and with a ceiling height of 8.00 m, which was the basis of the entire challenge.

Take a Tour of This Minimalist Office designed by éOp – architecture and design
Photography by © Ivo Tavares

The program for the new offices had to include six offices, two collective work areas, two meeting rooms, a social area for employees, a seating area, male wc, female wc and storages. Simple spaces were intended, so that the appropriation could be based on the identity of the new business projects.

One of the requirements was the maximum use of natural light from the roof and the window opening on the warehouse’s main elevation, so that each space on both floors consumed as much natural light as possible. The application of polycarbonate in different spaces ensured the transmission of natural light between spaces and safeguarded the individual privacy inherent in each space.

Take a Tour of This Minimalist Office designed by éOp – architecture and design
Photography by © Ivo Tavares

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM PORTUGAL

The use of Polycarbonate allowed an indirect visual contact of proximity and complicity between the different spaces.

The new installations, intends to introduce a uniform collective, where the routes discipline and the volumes confine in areas of work and leisure.

Take a Tour of This Minimalist Office designed by éOp – architecture and design
Photography by © Ivo Tavares

The project aimed to create different areas of use without distinguishing and ranking, so that the entire space was uniform in terms of its experience, materiality and form.

Project name: Office MA
Architecture Office: éOp – architecture and design – www.eop-concept.com
Main Architect: Vitor Pimentão

Location: Porto
Year of conclusion : 2021
Total area: 501,40 m2

Architectural photographer: Ivo Tavares Studio – www.ivotavares.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHISCENE Talks with Sò Studio about Their Latest Project in Shanghai

ARCHISCENE Talks with Sò Studio about Their Latest Project in Shanghai

Les Habitations Saint-Michel Nord by Saia Barbarese Topouzanov Architectes

Les Habitations Saint-Michel Nord by Saia Barbarese Topouzanov Architectes