HausHaus Hohlen by Jochen Specht

By  |  Comments

haus-hohlen-03_670_archiscene

Austrian architect, Jochen Specht, stuns us with a new project, HausHaus Holen. Creating an extension to a house to accommodate a family of four. Located on a hill above Dornbirn, Austia, the house stuns us with is waterfront view of the Rhine Delta and Lake Constance.

Continue below for more:

haus-hohlen-01_670_archinscene haus-hohlen-07_670_archiscene haus-hohlen-08_670_archiscene haus-hohlen-09_670_archiscene haus-hohlen-10_670_archiscene

The house was originally built in 1961, but needed to be expanded in 2012 to accomodate a family of four. The extension was designed by an Austrian architect, Jochen Specht.

haus-hohlen-11_670_archiscene haus-hohlen-12_670_archiscene haus-hohlen-13_670_archiscene

As the architect says, the only part of the building worth preserving was the original stonework. Thus, the house was gutted in the first place, whereas the obsolete fixtures and traces of unsuccessful refurbishments were dismantled. To merge the house with the surrounding greenery, the architects used a lot of glass to cover the house.

haus-hohlen-14_670_archiscene haus-hohlen-16_670_archiscene

Notice the arrangement of the windows that provide the view of the valley and the forest from different perspectives. Together with randomly arrayed closed wall elements, the windows generate a sophisticated pattern façade which offers both open and more shielded indoor spaces.

haus-hohlen-18_670_archiscene haus-hohlen-19_670_archiscene

The dark colour of the house also harmonises with the forest in the background. Haus Hohlen is an excellent example of architecture that is sustainable and modern, and exists in a harmony with nature.

haus-hohlen-06_670_archiscene haus-hohlen-05_670_archiscene