CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

By  |  Comments

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

PANDA Design Co. Ltd. designed this innovative office space in Xiamen, China. Take a look at the complete story after the jump.

From the designers: 

PANDA, a new office space in Xiamen

In the post-80 interior design circle in China, there is an interior designer with great recognition. As the similar image and character of panda, he is affectionately called “panda daddy” — Lin Jia-cheng.

Lin keeps focusing on creating wonderful living environment with childlike enthusiasm all the time, enabling himself to grow from a junior designer knowing nothing of design, to a copartner establishing PANDA brand with Mr. Cui Shu, who is a well-known designer in the circle.

Recently he designed the PANDA office for the team personally, which is not only a conclusion of his past 10 years’ work in design, but also a beginning of a new starting point. He steps close to the residential buildings along the streets rather than the skyscrapers to sense the city, and consequently an inspiration stemming from the wandering occupies his mind.

In order to let employees work in a refreshing environment and take working everyday as motivation instead of burden, Lin decides to use Efficient Collaboration, Mass Storage, Natural Re-laxation and Graceful Curve as key points of design after going through countless times of thought impingement, deconstruction and reorganization.

The space plane is L-shaped. Lin hides all the space-needed irregular functional areas such as bathroom and water bar, leaving office with the biggest stage.

Antoni Gaudí once said,” Straight lines belong to human, while curves belong to god.” Lin focuses on the Chinese parent-child space design. He designed his office with curve element, which is mostly used in daily, to create a mild and powerful atmosphere.

At the same time, the application with two lines of S-shaped curves can divide the work area into different dimensions, breaking the rigid pattern of the space.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM CHINA

The interesting office tables are made of ultra thin steel plate and supported by semi-circular pier, naturally forms a small area of different working attributes, and each connecting area is the stage for thinking collision.

The S-shaped chandelier made with 108 LED lights, which is following the path of the office tables, has divided the space again and made the low floor height to different visual perception.

“Design is not about a person. It’s about a whole team.” For a design team, a diversified office is necessary for multi-role communication across teams, coordination work in different places, or even brainstorming at any time.

Massive reading in the traditional cubicle always makes the designers fell the space is narrow and depressive, and they are in badly need of emotional release.

Because the large area of curved tables does not block the distance between partners, everyone gets timely attention and feedback.

There is no more extra space in this endless white space except the working area. Lin emphasizes the mobility of space with constructivism and focuses on his creation, hoping to give extremely play to his flow of energy efficiency.

In the creation of new experience space, the function of storage can be hidden in the white cabi-net in order to implement the most effective classification and collection.

The cabinet door, which has not only connected the attribute of administrative space of top and bottom, but also formed the elaborately sense of layer in the space with warm color oak wall-board, is the white blackboard paint lacquer face that is full of gradually dot.

Lin considers that the relationship in the design team today is a cooperative partnership. They spent more time to work together every day than be with their families. In order to produce soothing designs together, Lin thinks that the design team also need the cohesion of each person like a family.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

CUN PANDA by PANDA Design Co. Ltd.

General Information
Project name:CUN PANDA
Architecture Firm:PANDA Design Co., Ltd.,
Completion Year:2019
Gross Built Area:200m²
Project location: Fujian, China
Photo credits: GL YANG
Lead Architects: Lin Jiacheng
Design Team: PANDA Design Team
Project planning: LELE Brand Studio