The Pool House by Luigi Rosselli Architects

By  |  Comments

Take a tour of the The Pool House designed by Luigi Rosselli Architects, the architects worked on redeveloping an on original 1910 project while designing the new house. This award winning project took two awards from Randwick City Urban Design Award 2013, in category Single Dwelling House (Alterations & Additions) as well as Heritage/Adaptive Reuse (Highly Commended). 

The wraparound swimming pool plays the starring role in these alterations and additions and becomes the architectural pivot that binds one hundred years of history. The organic two-storey addition at the back of a single storey 1910 cottage is surrounded by a swimming pool and the water is the focus that holds the two distinct sections of the house together. By extending the front veranda out to the side of the original cottage it provides a tandem carport, reinforcing the street presence and proportions. Old building techniques were adopted to construct this section, while at the rear cantilevered technology, motorised sliding louvre screens and large plate glass windows give this house a very liveable, comfortable addition The substantial cantilevered first floor master bedroom provides shade and a rainproof cover to the outdoor terrace, an elliptical stair connects the old and the new: the first floor bedrooms and the ground floor spaces. – from Luigi Rosselli Architects

Continue below to see more of this impressive house design. 



Location: Randwick NSW
Council: Randwick
Design Architect: Luigi Rosselli
Project Architect: Carl Rutherfoord
Builder: Moulds Construction
Structural Consultant: Rooney & Bye Pty Ltd
Joiner: Kitchen Trend
Landscape Architect: Will Dangar
Photography: Justin Alexander