The Beacon by Aedas

By  |  Comments

Aedas designed “The Beacon” in Hong Kong received the Jury’s Honourable Mention for Completed Project – Residential award at the S.ARCH 2018 AWARDS. Take a look at the complete story after the jump.

Executive Director Cary Lau drew inspirations from the city’s post-war structures to design The Beacon, setting an excellent example of contemporary interpretation of traditional architecture. In the early post-war years, it was common to create illegal iron balconies for residential units in Mongkok, a hyper-dense neighbourhood in Hong Kong, to maximise view and area. The building reinterprets these structures in a modern way – the irregular protrusions create unobstructed views for each unit. Also inspired by the home gardens which people created on those iron balconies, a green wall on the podium façade is designed to further connect the building with the historical cityscape and offer more greenery at the pedestrian level.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM HONG KONG

Find more projects by Aedas: www.aedas.com