in ,

Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE

A house with an earthen floor as a pathway

 Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE
Photography by © ITP project

ALTS DESIGN OFFICE designed this stunning private residence on a 530m2 plot of land surrounded by other old houses in the city of Yasu. Because the client enjoys riding motorcycles, he requested that an earthen floor be installed within the house. The house is designed with a single story to take use of the large plot.Take a look at the complete story after the jump.

 Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE
Photography by © ITP project

From the architects: This project involved the demolition of an old house and the construction of a new one on a 530m2 plot of land surrounded by other old houses in the city of Yasu, Shiga Prefecture.

 Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE
Photography by © ITP project

The south and east sides of the site are lined with existing private houses, and on the west side is a vacant lot also owned by the owner — and next to that is another vacant lot with a different owner. It is unlikely that houses will be built in these vacant lots since both of them are not facing the road.

For this reason, we have decided to plan a house that opens to the west.

 Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE
Photography by © ITP project

The client has a hobby of riding motorcycles, and thus he wanted to have a section of earthen floor inside of the house.

We thought it might be ideal to create an open space with an earthen floor from the entrance all the way to the west side of the house.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM JAPAN

 Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE
Photography by © ITP project

The idea is centered around the concept of an earthen space that could be passed through. Around the space, storage and living spaces are arranged, adding the feeling of being both inside and outside.

Taking advantage of the large plot, the house is designed with only a single story. It is planned in a manner that brings in light through the atrium from the east side.

Photography by © ITP project

The west side of the house is designed with large eaves to protect the house from the western sun and to create a space under the eaves to connect the inside and outside.

The deeper you go into the building, the more private the space becomes.

 Take a Tour of YOSHIKAWAHOUSE designed by ALTS DESIGN OFFICE
Photography by © ITP project

The earthen floor that starts from the entrance on the north side to the open site on the west side naturally invites visitors to the open site.

The space opens up around the earthen floor, which makes people feel the connection with the outside and feel enriched.

Project information
Project Title: YOSHIKAWAHOUSE
Designer/Artist ALTS DESIGN OFFICE
Country: Japan
Location: Yasu, Shiga, Japan
Art Director:alts design office sumioumizumoto
Client: private person
Photographer: ITP project
Year:2021/12

Others:
Wooden two-storied building
The lot area:530.34㎡
Floor space:111.17㎡
1floor area:102.07㎡
The total floor area:102.07㎡

Find more projects by ALTS DESIGN OFFICE: alts-design.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Three Houses and a Yard by PAPOUSEK & SILHAN ARCHITECTS

Three Houses and a Yard by PAPOUSEK & SILHAN ARCHITECTS

Discover Siquiman Lodge designed by Pablo Senmartin Architects