Netherlands

Siloo O by NL Architects

By  | 

Siloo O NL Architects

Project: Siloo O
Designed by NL Architects
Architects: Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse
Design Team: Arne van Wees, Gen Yamamoto, Antariksh Tandon
Client: Amvest and Blauwhoed  
Location: Amsterdam, The Netherlands
Website: www.nlarchitects.nl
The famed Siloo O project gets an update now with the design of the third silos, view more of the project after the jump:

Siloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL ArchitectsSiloo O NL Architects

About the Project:

Located adjacent to one another on a rectangular plot, the 42m-tall design is wrapped in a triangulated exterior which has been manipulated to create moments of extension. The silo was intentionally approached as a sculptural object to make transparent the individual identity and program of each storage tower. As the structure rises, the triangular motif results in glazed apertures, creating windows with views of the surrounding site.

The interior climbing space is a tapering cave which rises to a height of 20 meters. Natural daylight is gained through a large window while an opening at the top leads in to the boulder room. The higher storeys accommodate office space for sports and climbing-related businesses.

To create cohesion between the three autonomous structures, the plot is transformed into a continuous green carpet which has been raised at certain points as a three-dimensional park. Ground-level boulders and playground surround the foot of the building, providing a dynamic public realm for the neighbourhood. Other facilities such as a bar, library, information center, travel center, and a showroom are located on the ground level.

Source Designboom. *

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply