Concrete Extension for the Swiss National Museum by Christ & Gantenbein

By  |  Comments

Concrete Extension for the Swiss National Museum by Christ & Gantenbein

Christ & Gantenbein have designed a new wing for the National Museum in Zurich. Set to open to the public in July 2016, the new wing provides exhibition galleries, an auditorium and a library for the 118-year-old museum, which houses the largest collection of cultural and historical objects in Switzerland.
The raw concrete chosen by Christ & Gantenbein, stands in contrast to the historical stone structure designed by architect Gustav Gull in the late 19th century.The volume, on the other hand, is intended to complement the shape and massing of the old building. It adjoins it in two places, enclosing a courtyard in between, and mimics the forms of the original roofscape.Take a look at the complete story below.

Concrete Extension for the Swiss National Museum (1) Concrete Extension for the Swiss National Museum (2) Concrete Extension for the Swiss National Museum (3) Concrete Extension for the Swiss National Museum (4) Concrete Extension for the Swiss National Museum (5) Concrete Extension for the Swiss National Museum (6) Concrete Extension for the Swiss National Museum (7) Concrete Extension for the Swiss National Museum (8)