GWELL by JDS Architects

By  |  Comments

GWELL JDS

Project: GWELL
Designed by JDS Architects
Collaborators: Junglim Architects
Project Leader: Heechan Park
Project Team: Byeongmoo Moo, Francisco Villeda, Amanda Ripoll, Chris Zhongtian Yuan, Marvin Philipp, Mathilde Claus 
Client: Shinyoung 
Area: 38 000 m2 
Location: Seoul, South Korea
Website: jdsa.eu
JDS Architects work on the design of GWELL project in cooperation with Junglim architecture studio, designed for a location in Seoul combining both office and hotel space. The 10 storey officetel construction will house 700 apartment units with the minimal size of 25 square meters.

GWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDSGWELL JDS

From the Architects:

We have been commissioned by Shinyoung Co. to design the Officetel Building in the new development area of Gangnam Bogeumjari District in Seoul, South Korea.

The Officetel Building is a hybrid program between an office and hotel as a self-contained living environment. Through official use and living arrangements, the hotel spaces will be conditioned and designed as compact apartments.

The 10 story building consists of retail, amenities and 700 small apartment units with about 25 M2 for a single person. We have embraced the hill on our site as an important landscape element in the positioning our building. The courtyard is open towards the hill allowing the nature qualities to become an integrated part of our site and the new building.

The building also defines a new dimension for the officetel typology. On the street side, we have shifted the units to give space for terraces. This shifted facade creates a special identity for the whole building complex – a lively and exclusive appearance that becomes the trademark for this unique building. The cascade of terraces encourages the communication between the neighbors and strengthens the feeling of community within the building.