Summer House by DDAANN

By  |  Comments

Summer House by DDAANN

DAANN designed a house on a green field of central Bohemian countryside. Sheltered by a green wall of trees, several smaller, connected volumes form a holiday home for three generations of one family. Take a look at the complete story after the jump.

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

Summer House by DDAANN

From the architects: The family residence stands literally on a green field, near a clump of trees, in a pleasant countryside of central Bohemia. The house accommodates three generations of one family. A grandfather, a grandmother, a father, a mother and their two boys – there’s enough space for all of them to spend a summer and a lot of weekends together.

The house consists of several smaller, connected volumes, each of which serves a different purpose. The whole family meets in the central part of the house – there is a living room with a fireplace, a dining room and a kitchen. This area is the true heart of the house, with large sliding windows opening to a garden.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM THE CZECH REPUBLIC

Each generation has its own privacy. The grandparents use their own ‘house’ with a living area, a bedroom and sanitary facilities. The parents have a spacious bedroom, a bathroom and study, which serves as a guest room when needed. The boys have their kingdom in a room on the second floor, from which they have an excellent view of the surroundings.

These residential parts of the house are supplemented with an entrance area with facilities, a shed with a workshop and a roofed parking spot.

The building is connected to a south terrace with a high pillar in its corner. The pillar supports a vegetation-covered pergola, there is also a garden shower and a small wind turbine rotating on its tip. The whole house is surrounded by a large garden with trees, fruits, vegetables and herbs, ready to be used in the kitchen.

It’s summer, the sun is shining, everything is peaceful and quiet…

Project name: Summer house
Studio: DDAANN – www.ddaann.cz
Author: Daniel Rohan | architect, Daniel Baudis | architect
Project location: Central Bohemia, Czech Republic
Project year: 2015
Completion year: 2019
Built-up area: 235m2
Gross floor area: 176 m2
Usable floor area: 153m2
Site size: 1200 m2
Collaborators: Klára Koldová | junior architect, Lucia Horkavá | junior architect

Photos by Martin Tůma and Jakub Skokan / BoysPlayNice