in ,

Life Experience Pavilion On The Cliff Top by aoe

Wanzhou Yongjiang Reception Center

Life Experience Pavilion On The Cliff Top by aoe

aoe have designed the Wanzhou Yongjiang Reception Center, on the edge of a cliff with a vertical height of about 30 meters, close to the Yangtze River. Take a look at the complete story after the jump.

Life Experience Pavilion On The Cliff Top by aoe

From the architects: The project is located in Wanzhou, Chongqing, on the edge of a cliff with a vertical height of about 30 meters, close to the Yangtze River. The site provides a unique experience for the project and brings a lot of challenges to the design. The total construction area of ​​the project is about 3,000 square meters, including a landscape elevator connected to the height difference of the cliff, the main building of the experience hall, and the observation tower for enjoying river views.

Since the building is located on top of a cliff, how to realize the visibility and accessibility of the building has become a consideration in the design. At the same time, the building needs to be integrated with the overall environment, and cannot cause damage to it. Therefore, the design inspiration naturally comes from the mountain. The building volume of the folded surface, the plane division of the folded line, and the tortuous and changeable internal path form a spatial relationship that simulates a natural cave with rich volume and variable space.

aoe have designed the Wanzhou Yongjiang Reception Center, on the edge of a cliff with a vertical height of about 30 meters, close to the Yangtze River. Take a look at the complete story after the jump.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM CHINA

The main structure of the building is a glass polyhedron. Several discrete glass volumes are formed according to the functions, with columns completely separated from them. The glass polyhedron is covered by a roof supported by stone pillars. The roof also adopts a polyline-shaped architectural vocabulary. A large number of gaps are extruded by the stone pillars and the glass polyhedron under the roof, which becomes a rich gray space in the project. At the same time, the roof of some gray space is excavated. Different sized holes are also used in the form of polygons to simulate the shape of natural caves. The sunlight pours down through the holes, which enriches the spatial experience of the gray space.

aoe have designed the Wanzhou Yongjiang Reception Center, on the edge of a cliff with a vertical height of about 30 meters, close to the Yangtze River. Take a look at the complete story after the jump.

As an important traffic space connecting the height difference of 30 meters, the landscape elevator is relatively more obvious in terms of volume. At the same time, it will appear more abrupt. The challenge was how to avoid the abruptness of tall and large volumes under the premise of ensuring the obviousness in design. aoe compared multiple schemes, and the final design also adopts the form of the polyhedron. The elevator as a whole is more like a stone pillar standing between the mountains; the rest platform at the top of the elevator adopts a relatively exaggerated treatment method, forming a strong sense of conflict. The relationship between the volumes shows the image of the entrance, while at the same time forming an excellent viewing point.

aoe have designed the Wanzhou Yongjiang Reception Center, on the edge of a cliff with a vertical height of about 30 meters, close to the Yangtze River. Take a look at the complete story after the jump.

In order to better appreciate the river view and urban landscape of Wanzhou, the design adds the observation tower. The tower protrudes beyond the cliff body and has a wider field of vision. At the same time, when entering the viewing tower, the design defines a landscape through two wall frames and draws upon the design techniques of framing and borrowing in garden design to form a different viewing effect.

Project Information
Project Type: Culture Architecture
Project Location: Chongqing
Project Area:3357㎡
Architecture Firm: aoe – www.aoe-china.com
Firm Location: Beijing, China
Lead Architects: Qun Wen
Technical Director: Jianning Ma
Design Team: Qun Wen, Jianning Ma, Jian Lu, Jianxin Li, Lu Zhang, Yuqing Lin, Xiao Tang
Curtain Wall Consultant: Shenzhen AnXing Construction Group Co., Ltd.
Construction Status: Chongqing Lanbowan Real Estate Co., Ltd.
Photo credits: Ligang Huang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Purchasing A Luxury Home Abroad How To Make The Right Decision

Purchasing A Luxury Home Abroad: How To Make The Right Decision

Discover CAS 8 HOUSE designed by DG Estudio

Discover CAS 8 HOUSE designed by DG Estudio